top of page

Intuïtieve massage

Intuïtieve massage is een ontspannende massage voor het hele lichaam. Hierbij maak ik gebruik van verschillende technieken uit de dynamische massage (holistic pulsing), de klassieke massage, polariteitsmassage en reflexologie.

Het voornaamste doel van de massage is lichamelijk en geestelijk te ontspannen en overtollige spanning(stress) los te laten.

Ik werk vanuit een holistische visie, d.w.z. dat ik uitga van de mens als geheel: lichaam, geest en emoties. Door de massage ontstaat er harmonie tussen lichaam en geest en dat kan een sterk helende werking hebben.

Een intuïtieve massage wordt helemaal aangepast aan jou en wat je op dat moment nodig hebt. Bij de Intuïtieve Massage wordt in principe je hele lijf gemasseerd, uiteraard rekening houdend met jouw wensen en grenzen. Het is ook mogelijk om alleen een gedeelte van je lichaam (bijv. rug, schouders of nek) te laten masseren.

18000514816761364.jpg

Waarom massage?

Allereerst is het een fijne methode om te ontspannen als je moe of gestrest bent of na een dag hard werken even helemaal tot rust wilt komen. Als je een druk bestaan leidt kan het een goede manier zijn om een moment helemaal voor jezelf te hebben. Daarnaast kan het helpen om allerlei klachten te verlichten.

Klachten verlichten

Massage kan een doeltreffend middel zijn om klachten te verminderen, dat geldt vooral voor spanning-gerelateerde klachten zoals:

  • stress
  • hoofdpijn
  • rug-, nek-, en schouderklachten
  • slechte nachtrust
  • pijnlijke spieren en gewrichten

Massage is goed voor je gezondheid:

"Blessures en ziektes genezen sneller wanneer de patiënt wordt aangeraakt".

Dit is een conclusie uit een Brits onderzoek van de Universiteit van Cumbria. Zie voor het hele artikel:

http://www.zinfo.nl/zinfo/2008/01/aanraken-versne.html

bottom of page