top of page

HypnoBirthing®

"Geef jezelf en je kindje een mooie geboorte met hypnobirthing"

"Wat is Hypnobirthing eigenlijk? "

Een HypnoBirthingcursus volg je bij voorkeur samen met je partner. In de cursus wordt uitgebreid ingegaan op de rol van de partner tijdens de geboorte. De rol van geboortepartner kan vanzelfsprekend ook vervuld worden door iemand anders die bij de geboorte aanwezig zal zijn. (Vriendin, moeder, doula enz)

Hypnobirthing is een ontspannen en stress-vrije methode die gebaseerd is op het feit dat alle baby’s op een zachte, kalme en liefdevolle manier geboren zouden moeten worden.

De nadruk ligt op zwangerschap en geboorte , maar ook op prenataal ouderschap en het bewustzijn van de ongeboren baby. Het is een simpel en eenvoudig programma dat zorgvuldig is doordacht door de jaren heen om moeders te helpen herinneren aan de eenvoud van geboorte.

Zoals de meeste barende vrouwen geen interventies/procedures nodig hebben om hun baby veilig en gezond op de wereld te zetten, zo hebben ze ook geen moeilijke oefeningen nodig om zichzelf voor te bereiden op een kalme, vredige en comfortabele geboorte. Het (geboorte) lichaam en de baby weten precies wat te doen. HypnoBirthing® leert zwangeren te vertrouwen op de natuurlijke manier van baren, te ontspannen en hun lichaam te laten doen waar ze voor bedoeld is. Door een aantal belangrijke technieken te oefenen worden gedachten geprogrammeerd en het lichaam voorbereid op een gemakkelijke geboorte.

HypnoBirthing® leert je dat, als angst en spanning en medische complicaties geen deel uitmaken van het geboorteproces, de geboorte een hele mooie intense en bekrachtigende ervaring kan zijn.

Een hypnobirthingcurus wordt meestal samen met de (geboorte-)partner gevolgd. In de cursus wordt uitgebreid ingegaan op de rol van de partner tijdens de geboorte. De rol van (geboorte-)partner kan vanzelfsprekend ook vervuld worden door iemand anders die bij de geboorte aanwezig zal zijn (vriendin, moeder, zus, doula enz.)

"We believe that every woman has within her the power to call upon her natural instincts to bring about the best possible birthing for her baby and herself"

Marie F. Mongan

Heb je belangstelling voor een cursus of heb je vragen? Vul hier het formulier in en dan neem ik contact met je op.

Cursusinformatie

  • 5 wekelijkse lessen van 2,5 uur
  • Samen met je (geboorte-)partner
  • Zeer complete cursus.

De cursus is inclusief:

  • cursus map met veel informatie en oefeningen.
  • het boek "Hypnobirthing"(engelstalig),
  • cd en mp3 met affirmaties en visualisatie, scripts

De kosten voor een groepscursus zijn: €300,-

Je kunt ook kiezen voor een privé cursus. Ik kom dan bij je thuis of de cursus vindt plaats in mijn praktijk in Deventer. De kosten voor een privé cursus zijn €395,- voor 4 bijeenkomsten van 2,5 á 3 uur. Voor privécursussen buiten Deventer komen daar nog reiskosten bij. ''My dream is that every woman, everywhere, will know the joy of a truly safe,

comfortable and satisfying birthing for herself and her baby. One she'll not need to forget''

- Marie Mongan

Founder of HypnoBirthing

bottom of page